Gemeente Soest – Alle lokale verbondenheid in één App!

Het beste van lokaal in de Gemeente Soest

Verbinding in de gemeente Soest

Mensen online stimuleren om offline te verbinden.” Dat is de missie van Het beste van lokaal. Het is een idee dat is ontstaan midden in de corona-crisis. In een periode van lockdowns en afstand houden, werd al het ‘niet-essentiële’ gesloten. Met als gevolg dat alles dat we ooit deden naar de online wereld verhuisde. Met als primeur de App in de gemeente Soest.

Weet u het nog? Sporten achter de computer. Op de koffie bij opa en oma via Zoom. Zelfs de boodschappen deden we (nog steeds?) online. Het waren maatregelen met een enorme impact op ons allemaal. Maar de impact op lokaal niveau was misschien nog wel het grootst. De lokale online mogelijkheden en initiatieven schoten uit de grond. Maar echt verbondenheid tussen al deze initiatieven was er niet. Voor die verbinding zorgt de app ‘Het beste van lokaal!’ Het viel mij op dat er ontzettend veel gave initiatieven waren, maar dat weinig daarvan met elkaar in verbinding stond

CREATIEVE BREIN 

Het creatieve brein achter dit concept is Bram Molmans. Net als vele andere Nederlanders hield de pandemie ook hem bezig. ,,Het viel mij op dat er al veel ontzettend gave initiatieven waren, maar weinig daarvan stond met elkaar in verbinding.” Met zijn technische en projectmanagement achtergrond ging Molmans op onderzoek uit hoe deze verbinding het beste gelegd kan worden. Hieruit ontstond de app Het beste van lokaal. Daarnaast is recent Arnold Seldenrijk ingestapt in om mee te werken aan het verbinden van lokaal in de gemeente Soest.

In deze App komen verschillende lokale aspecten terug, zoals lokale aanbiedingen, spaarprogramma’s van ondernemers, producten van de boer, sportclubs en activiteiten, uitjes. Maar ook: gemeentezaken regelen via de app en eenvoudig het lokale nieuws lezen.

SAMENWERKING 

Voor dat laatste is er een samenwerking gelegd tussen Het beste van lokaal en BDUMedia, uitgever van o.a. de Soester Courant. Het advertentiemodel bleek interessant. Wilfred van den Brand, Manager Innovatie & Ontwikkeling bij BDUmedia, is enthousiast over de samenwerking. ,,Het initiatief van Bram sprak mij erg aan en sluit goed aan bij onze rol als verbinder tussen onze lezers en ondernemers. Voor veel lokale ondernemers is het nog altijd zoeken naar de digitale connectie met hun (potentiële) klanten. Het beste van lokaal is precies wat nodig is om consumenten actief te stimuleren om vooral vaker bij lokale ondernemers binnen te stappen.”De app legt verbinding tussen lezers en ondernemers

HANDIG 

Waarom is de app handig voor ondernemers, sportclubs en uitjes? Wat voorop staat is de missie van de app: ondernemers en lezers aan elkaar verbinden. Er zijn veel opties in de app voor de bezoeker. Zo kunnen consumenten in de app sparen voor punten op basis van aankopen die ze hebben gedaan. De punten die ze verzamelen kunnen vervolgens worden ingewisseld voor bijvoorbeeld kortingen of gratis producten bij de ondernemer waar de punten gespaard zijn. Maar ook kan de app worden geraadpleegd door wie benieuwd is naar wat er in de buurt allemaal te doen is en het nieuws. De app is gratis. 

Lanceeraanbod voor de gemeente Soest

Omdat wij geloven in het concept van Het beste van lokaal, is er tot 1 juli een lanceeraanbod. Ondernemers, sportclubs en uitjes kunnen zes maanden gratis en vrijblijvend deelnemen. Na een maand of vijf komen we terug met de vraag of men deelnemer willen blijven. Indien ze deelnemer willen blijven betalen ze een vast laag maandelijks bedrag. Mochten ze het niet willen, halen we hun deelneming uit de app. Via de app kan goedkoop worden geadverteerd en wordt er wekelijks een pushmelding uitgestuurd naar de gebruikers met de laatste aanbiedingen. Zo is de deelnemer zichtbaar voor iedereen. Meer informatie over het aanmelden: https://hetbestevanlokaal.nl.

INFORMATIE 

De app is te downloaden in de Apple App Store en Google Play store.

Download nu de App en ontdek zelf Het beste van lokaal.
Link naar AppStore Link naar GooglePlaystore

Winkelwagen