Tuinderij de voortuin | Martin ten Boske

Tuinderij de voortuin

Tuinderij de voortuin | Voor 
seizoensgroente zonder kunstmest en 
bestrijdingsmiddelen.

Wilt u heerlijke seizoensgroenten die zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen zijn geteelt? Koop dan uw groente bij Tuinderij de Voortuin.

Natuurlijke bemesting

De voortuin maakt gebruik van biologische bemesting zoals compost en vermicompost zodat het bodemleven wordt gestimuleerd. Bovendien zorgt dit er ook voor dat de bodemstructuur verbeterd.

Percelen

Momenteel heeft de voortuin 3 percelen in Soest ter beschikking: Op de meent, dorresteinweg (naast de kersenhoeve) en op de wieksloterweg. Daarnaast hebben ze voor de opkweek van zaadjes tot plantjes een klein kasje ter beschikking, zo verlengen ze het seizoen met ongeveer 6 weken.

Veel doen met weinig ruimte

Er worden meerdere “rotaties” per bed toegepast om zoveel mogelijk gebruik te maken van de beperkte ruimte. Op één plek groeien in het voorjaar bijvoorbeeld radijsje. In de zomer groeit er sla en in de herfst boerenkool. Een andere techniek die gebruikt wordt is intercropping of interplanting. Dit houdt in dat er meerdere groentes op 1 perceel worden geplant. Sommige groeten groeien beter samen.

Zuinig omgaan met water

De bedden van compost met daartussen houtsnippers zorgen voor voldoende voeding en een goede waterhuishouding. Op droge dagen wordt het vocht vastgehouden en hoeft er minder beregend te worden. Er wordt dus zuinig omgegaan met water.

Seizoen van mei t&m oktober

Het seizoen loopt van ongeveer mei t/m oktober, de verkoop van de verse groente loopt voor een groot deel via boeren&buren. Daarnaast staat er in de zomermaanden een kraam op meent 29 met de oogst van de dag.

Lijkt het je leuk om dit initiatief te steunen? Word dan vriend van de voortuin!

Meer weten?

Ben je benieuwd naar Tuinderij de Voortuin? Vind de ondernemer in de App of bezoek de website.

Jij als ondernemer ook je eigen ondernemerspagina? Dan kan jij je hier aanmelden voor een ondernemerspagina van Het beste van lokaal.

Download nu de App en ontdek zelf Het beste van lokaal.

Link naar AppStore Link naar GooglePlaystore

Winkelwagen