V.V.Z.’49 | Aart Bosman

V.V.Z.'49

V.V.Z.’49 | Een club met gezonde ambities

V.V.Z.’49 is een bruisende zaterdagvereniging met ruim 750 leden waarin het plezier in voetbal voorop staat.

Vanaf de oprichting is V.V.Z.’49 een club met gezonde ambities dat voetbalt op basis van plezier, onderling respect en respect voor de tegenstander. Deze combinatie heeft in de loop der jaren geresulteerd in een unieke clubsfeer die je overal op Sportpark Zonnegloren kunt ruiken en proeven. Vanaf de aller jongste jeugdteams tot en met het vlaggenschip van de vereniging dat in de 3e klasse voetbalt.

Méér dan voetbal alleen!

V.V.Z.’49 straalt warmte, gezelligheid en sportiviteit uit en de vereniging heeft dan ook een uitstekende reputatie in de regio. Leden, toeschouwers en bezoekende teams voelen zich thuis en welkom bij V.V.Z.’49. Niet voor niets is er binnen de club veel aandacht voor sportiviteit, gezonde ambitie, respect, saamhorigheid en gezelligheid.

V.V.Z.’49 is dan ook méér dan voetbal alleen!

De geschiedenis van Vrienden Van Zonnegloren

In het najaar van 1948 en het voorjaar van 1949 gingen enige personeelsleden van het sanatorium ‘Zonnegloren’ in de middagpauze regelmatig een partijtje voetballen. Zij hadden daarvoor anderhalf uur ter beschikking, omdat de patiënten dan moesten rusten. Er werd in het begin met een prop papier, later omwonden met touw, gevoetbald. Nog wat later had men de beschikking over een rubberen bal. Ondanks deze beperkingen kende het vermaak geen grenzen.

Het mannelijke personeel kwam tot de overtuiging dat men niet zonder voetbalclub kon, zo werd op 1 april 1949 de Voetbal Vereniging Zonnegloren opgericht als onderdeel van de personeelsvereniging. Er werd met twee elftallen gestart. Het eerste werd ingeschreven voor de zomeravondcompetitie. Omdat er nogal wat oudere spelers bij waren, konden de beide elftallen niet in stand worden gehouden. Men werd daardoor genoodzaakt enige dispensatiespelers aan te trekken. Alvorens men in de zomeravondcompetitie uitkwam, werden er wedstrijdjes tussen het kantoor-, keuken- en tuinpersoneel gespeeld op een klein veldje achter het sanatorium aan de zogenaamde Peppellaan. Door het aantrekken van steeds meer dispensatiespelers, veelal familieleden, vrienden van familieleden en vrienden van personeelsleden, werd s.v. VVZ steeds sterker en wijzigde men de naam in “Vrienden Van Zonnegloren” waardoor de initialen (VVZ) gehandhaafd konden worden.

V.V.Z.’49 van nu

Anno 2017 heeft V.V.Z. ’49 ruim 700 leden (mannen, vrouwen en jeugd). Sinds 1973 speelt de vereniging op het huidige complex aan de Eemweg 4, waar het de beschikking heeft over een clubhuis, 10 kleedlokalen, 3 speelvelden, 2 pupillenvelden en een trainingsveld. In 1999 is er bij het 50-jarig jubileum verlichting rond het hoofdveld geplaatst. In het seizoen dat V.V.Z. ’49 60 jaar bestond, promoveerde het naar de eerste klasse, toen nog het een na hoogste amateurniveau van Nederland. V.V.Z. ’49 speelt in een groen shirt, witte broek en groene witte kousen.

Meer weten?

Wil je meer weten over V.V.Z. ’49? Vind de ondernemer in de App of bezoek de website.

Jij als ondernemer ook je eigen ondernemerspagina? Dan kan jij je hier aanmelden voor een ondernemerspagina van Het beste van lokaal.

Download nu de App en ontdek zelf Het beste van lokaal.

Link naar AppStore Link naar GooglePlaystore

Winkelwagen